Martijn C. Veenstra

Artistic Leader

Mijn naam is Martijn Christian Veenstra (1976), geboren en getogen in het Noord-Groningse terpdorp Warffum.

Als professioneel musicus ben ik graag een inspirator en motiverende kracht in het een team van musici, of als dirigent van een band, ensemble of orkest. Muziek staat hierbij voorop en is altijd leidend!

Mijn inspiratie haal ik uit alle ervaringen die het leven mij geeft. Ik maak muziek tot een hoger doel voor mijn musici/orkestleden. Samen een ervaring creëren die groter is dan dat je zelf zou kunnen voorstellen!

Mijn leiderschapskwaliteiten en verbindende energie zet ik graag in binnen bestuurlijke organisaties en projectteams.

De drie speerpunten in mijn leven zijn:

Leiderschap – Muziek – Spiritualiteit

Mijn persoonlijke missie; musiceren, creëren en verbinden staat centraal bij mijn werkwijze en aanpak van nieuwe opdrachten. Niet geheel toevallig vormen deze woorden ook de initialen van mijn naam. Deze drie werkwoorden pas ik toe op een drietal persoonlijke eigenschappen. Deze eigenschappen vormen samen de bron van mijn drive, bevlogenheid en ambitie. Muziek, Leiderschap en Spiritualiteit. Samenwerken aan een muzikale strategie of een productie met een relevante meerwaarde.

Naast het vak van musicus ben ik mij de afgelopen jaren op het ontwikkelen van mijn eigen ondernemerschap. Gedreven door een gezonde ambitie en dosis nieuwsgierigheid bouw ik elke dag aan een stukje aan mijn droom en overtuiging: het delen van mijn wereld en waarden via mens en muziek!

Het delen van mijn passie, mijn inspiratie, ondernemerschap en mijn eigenheid en creativiteit maken dat nieuwe ideeën mogelijk.

Mijn ambitie en drive dragen bij aan mijn ondernemerschap. Regie in eigen handen en onafhankelijkheid zijn kernwaarden voor een kunstenaar. Het ontwikkelen van ondernemers-skills is hiervoor essentieel. Mijn visie op het zelfstandig creëren van impact middels kunst, muziek en producties deel ik met mijn achterban in via BackStage Community Nederland.

Wat ik doe? Je kunt mij bellen voor: Dirigeren, artistiek- en zakelijk leiderschap, het creëren van nieuwe concepten en producties. Daarnaast ben ik een bevlogen verbinder en verzorg ik workshops, themabijeenkomsten en inspiratiesessies voor artiesten die actief zijn in en rond de culturele sector.

Mijn productiebedrijf ondersteunt deze ambities in de praktische uitvoering. Van idee tot uitvoering!

Musiceren, Creëren en Verbinden!